Osud reformy veřejných financí ovlivní přijetí eura

Na úspěchu vládní reformy veřejných financí závisí i termín přijetí eura v České republice. Pokud neprojde Poslaneckou sněmovnou, nemá podle premiéra Topolánka smysl mluvit o nějakém závazném datu - například o roce 2012.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurobankovky

Eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer

Nejprve musí projít reforma, teprve potom můžeme debatovat o termínu přijetí eura, říká premiér Topolánek: "Já nejsem přítelem stanovení přesného data, protože ta kritéria pro přijetí rozhodnutí jsou sice politická, ale přeci jen musí být splněny základní parametry: fiskální stabilita České republiky, fiskální stabilita evropské měnové unie. Musíme splnit domácí úkoly!"

Podle premiérových slov je proto v tuto chvíli předčasné mluvit o tom, jestli Česká republika bude chtít přijmout euro k 1. lednu 2012, jak navrhuje ministr financí Miroslav Kalousek.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme