Začíná prodloužený víkend se dvěma státními svátky. Nakoupíte 5. a 6. července v obchodech?

Českou republiku čekají dva červencové státní svátky – čtvrteční výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje, které následuje 603. výročí upálení mistra Jana Husa. Oba dny však prodejny i obchodní řetězce zůstanou otevřené. Bude tak možné si v klidu nakoupit. Zavřeno bude až 28. září na Den české státnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Doporučujeme Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování, nákup, nákupní košík (ilustrační foto)

Ilustrační foto. | Foto: flickr.com, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic, Nic Taylor

Otevírací dobu prodejen, supermarketů i hypermarketů během státních svátků upravuje zákon. Pokud jejich prodejní plocha překračuje 200 metrů čtverečních, musí ve vybraných dnech zůstat zavřené, jinak se vystavují postihu a pokutě.

KDY MAJÍ OBCHODY OTEVŘENO?

  • 30. březen – Velký pátek
  • 1. květen – Svátek práce
  • 5. červenec – Příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje
  • 6. červenec – Výročí upálení mistra Jana Husa
  • 17. listopad – Den boje za svobodu a demokracii

Oba prázdninové dny – tedy 5. i 6. července – ale bude v českých obchodech možnost normálně nakoupit. Výjimku mohou tvořit jen ty prodejny, které se dobrovolně rozhodly během svátků zavřít.

Zavřeno zůstává celkem o osmi svátcích – na Nový rok, Velikonoční pondělí, Den vítězství, Den české státnosti a vzniku samostatného československého státu a na první i druhý svátek vánoční. Jedinou výjimkou je Štědrý den, kdy je prodej povolen do 12. hodiny.

pla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme