Velké obchody přes vánoční svátky zavřou, nakoupit můžete do 12 hodin na Štědrý den

Velké obchody v úterý po poledni zavřou, nařizuje jim to zákon. Znovu otevřené budou až po Vánocích, tedy 27. prosince. Prodávat nesmí o vybraných svátcích obchody větší než 200 metrů čtverečních.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Supermarket

Supermarket | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Zákon v Česku platí od roku 2016, prodej omezuje nebo přímo zakazuje 8 dní v roce. Na dodržování nařízení dohlíží Česká obchodní inspekce.

„Zatím, za celou dobu platnosti zákona, Česká obchodní inspekce uložila 33 pokut v souhrnné výši 2 300 000 korun. Nejvyšší pokutu ve výši 700 tisíc korun,“ říká mluvčí obchodní inspekce Jiří Fröhlich.

Od letošního října mají výjimku ze zákona velkoobchody. Kromě menších obchodů smí prodávat i lékárny, čerpací stanice, nebo obchody na nádražích. Otevírací dobu regulují o svátcích taky v Rakousku, Německu a ve Francii.

Vojtěch Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme