Palubní personál British Airways stávkuje, zrušeny stovky letů

Aerolinky British Airways musely kvůli třídenní stávce palubního personálu, která začala o půlnoci, zrušit tisíce letů. Ode dneška do středy bylo také zrušeno deset letů mezi Prahou a Londýnem. Odboráři bojují stávkou proti úsporným opatřením. K protestu se rozhodli poté, co zkrachovala včerejší jednání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na letišti

Na letišti | Foto: Jan Rosenauer

Letecká společnost průběžně upravuje krizový letecký řád. British Airways doporučuje cestujícím sledovat aktuální informace na stránkách www.ba.com. Je ale možné, že některé lety, v tuto chvíli uváděné jako zrušené, budou nakonec uskutečněny.

Generální ředitel Britských aeroliní Willie Walsh se na videozáznamu za stávku omluvil všem. Ale vedení aerolinek vyjádřilo přesvědčení, že o víkendu bude přepravena většina cestujících, kteří v sobotu a v neděli touto dobou obvykle létají.

Odborový svaz Unite, který reprezentuje stávkující členy palubních posádek tvrdí, že na londýnském letišti Heathrow je mimo provoz více než 80 letadel britských aerolinií. Avšak podle vedení aerolinek se dostavilo do práce dost pracovníků na udržování zrevidovaného letového řádu a na 65 procent cestujících je přepravováno do svého cíle.

Stávka přichází v době kdy britské aerolinie zaznamenaly velké ztráty hospodaření a nyní jak říká vedení musí snížit náklady v zájmu přežití.

Milan Kocourek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme