Palubní personál Lufthansy vstoupí o půlnoci do největší stávky

Už o dnešní půlnoci začne celostátní stávka letušek a stevardů Lufthansy, šance na její odvrácení je minimální. Podle odhadů budou zrušeny až dvě třetiny z celkových 1800 plánovaných letů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka v Lufthanse

Stávka v Lufthanse | Zdroj: Reuters

Úterní osmihodinový protest na třech letištích postihl 51 tisíc pasažérů, tentokrát půjde o čtyřiadvacetihodinový protest na všech německých letištích, odkud Lufthansa létá.

Vedení firmy počítá s mnohem většími škodami, než jaké způsobily dva předchozí protesty. Lufthansa chce vypravit alespoň kolem šesti set spojů a to především prostřednictvím dceřiných aerolinek Austrian Airlines a Swiss.

Konkurenční společnost Air Berlin uvažuje o nasazení větších letadel. S navýšením kapacity počítají také německé dráhy. Cestující jsou už informováni prostřednictvím mailů a sms.

Vedení firmy vyzvalo odbory, aby se vrátilo k jednání. Nabídlo jim zvýšení platů o tři a půl procenta, slíbilo, že nebude využívat dočasné pracovní síly na letech do Berlína a vyhne se dočasně otázce propouštění.

Na víc ale firma kvůli udržení konkurenceschopnosti nemůže přistoupit. Maximální plat letušky u Lufthansy je dvojnásobný než u konkurenční společnosti Air Berlín.

Naděje, že oba partneři ještě dnes usednou k jednacímu stolu, je podle prohlášení obou táborů minimální.

Cestující Lufthansy se musí připravit na dramatický pátek.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme