Penta kupuje velkou polskou drátovnu

Česko-slovenská finanční skupina Penta by měla za majetek firmy Drumet z polského Wloclawku zaplatit v přepočtu 710 milionů korun. Jde o velkého výrobce ocelových drátů a lan, který se nachází v konkursu. Penta Českému rozhlasu zájem o Drumet a podání nabídky potvrdila s tím, že nyní záleží na konkursním soudu. Jelikož je Penta jediným zájemcem a cena odpovídá představě konkursního správce, je téměř jisté, že Drumet získá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

O firmu s tradicí od roku 1895 se dříve zajímal také ocelářský gigant ArcelorMittal. Hospodářská krize ho ale postavila mimo hru. Penta naopak v těžkém období pokračuje v investicích. Například Drumet převezme za sotva polovinu jeho hodnoty. Finanční skupina s aktivy v řádu desítek miliard korun v Polsku nakupuje ve velkém.

Obrovské částky investovala do převzetí maloobchodního řetězce Žabka, výrobce oken Okna Rabien, poboček sázkové kanceláře Fortuna nebo sítě lékáren Dr.Max. Nedávno prodala tamějšího virtuálního mobilního operátora Mobilking.

Miroslav Motejlek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme