Personál Eurowings v Düsseldorfu a Hamburku stávkuje. Ráno bylo zrušeno přes 60 letů

Palubní personál německých nízkonákladových aerolinek Eurowings na letištích v Düsseldorfu a Hamburku v úterý vstoupil do stávky. Kvůli protestu byly ráno zrušeny desítky letů, včetně letu z Düsseldorfu do Prahy. Aerolinky Eurowings jsou dceřinou společností největšího německého leteckého přepravce Lufthansa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palubní personál německých nízkonákladových aerolinek Eurowings na letištích v Düsseldorfu a Hamburku v úterý vstoupil do stávky

Palubní personál německých nízkonákladových aerolinek Eurowings na letištích v Düsseldorfu a Hamburku v úterý vstoupil do stávky | Zdroj: Reuters

Odborový svaz Verdi uvedl, že vyzval ke stávce na obou letištích od 5.00 do 20.00. V Düsseldorfu bylo ráno zrušeno 50 z 88 plánovaných letů, protest v Hamburku vedl ke zrušení 14 letů. Během dne navíc může dojít k dalším změnám, napsala agentura DPA.

Zrušen byl mimo jiné let, který měl v 7.00 odstartovat z Düsseldorfu a v 8.30 přistát v Praze. Odpolední let Eurowings z Düsseldorfu do Prahy startující v 15.05 by se podle dosavadních informací měl uskutečnit.

Společnost Eurowings nicméně doporučují cestujícím, aby si na internetových stránkách podniku zjistili, zda se jejich let koná.

Odbory vedou s firmou Eurowings již delší dobu spory ohledně mezd. Ve středu hodlají kvůli mzdám stávkovat rovněž piloti mateřské společnosti Lufthansa. Protest začne o půlnoci, trvat bude 24 hodin a ovlivní lety na krátkou vzdálenost i dálkové lety.

Palubní personál německých nízkonákladových aerolinek Eurowings na letištích v Düsseldorfu a Hamburku v úterý vstoupil do stávky | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme