Českému Philip Morris v pololetí vzrostl čistý zisk o 15,8 procenta. Roste také počet uživatelů e-cigaret

Společnosti Philip Morris Česká republika, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, vzrostl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 15,8 procenta na 2,02 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 27,5 procenta na 8,2 miliardy korun, uvedla v úterý firma v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Kutná Hora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouření, cigarety (ilustrační foto)

Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 27,5 procenta na 8,2 miliardy korun (ilustrační foto). | Zdroj: Reuters

Výkonnost v první polovině roku podle společnosti odráží lepší než očekávaný objem prodeje tabákových výrobků určených ke kouření, a to navzdory poklesu objemu prodeje, který byl více než vyvážen pozitivními dopady zvýšení cen ve druhé polovině loňského a první polovině letošního roku.

Philip Morris v Česku loni zvýšil zisk na 3,8 miliardy. Chce vyplatit dividendu 1600 korun

Číst článek

Pokračuje také silný růst prodeje tabákových náplní Heets a zařízení iQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je podle firmy v těchto produktech o 90 až 95 procent nižší.

V první polovině roku 2019 firma zaregistrovala 104 000 nových dospělých uživatelů iQOS v České republice a 51 000 na Slovensku.

Philip Morris v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme