Philips zvažuje, že prodá divizi domácích spotřebičů. ‚Najdeme jí dobrý domov,‘ slibuje šéf firmy

Nizozemská společnost Philips uvažuje o prodeji své divize domácích spotřebičů, která vyrábí například kávovary, čističky vzduchu a horkovzdušné fritézy. Tržby divize loni dosáhly 2,3 miliardy eur (58 miliard korun), uvedla v úterý agentura Reuters. Philips o svém záměru informoval spolu s výsledky hospodaření.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo nizozemské společnosti Philips

Logo nizozemské společnosti Philips | Zdroj: Reuters

Philips se po oddělení divizí na výrobu osvětlení a spotřební elektroniky soustředí především na zdravotnické technologie. Firma dnes uvedla, že prozkoumá možnosti ohledně budoucího vlastnictví divize domácích spotřebičů.

,Významný strategický krok.‘ Huawei ve Vídni otevře svou první vlajkovou prodejnu v Evropě

Číst článek

„Tato divize není strategicky vhodná pro naši budoucnost jako lídra v oblasti zdravotnických technologií,“ uvedl šéf podniku Frans van Houten. „Jsme odhodláni této divizi najít dobrý domov, aby mohla dál vzkvétat a růst,“ dodal. Upozornil, že firma o konečném osudu divize teprve rozhodne a že zůstávají otevřené všechny možnosti.

Philips také oznámil, že v loňském čtvrtém čtvrtletí zvýšil zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITA) na 1,07 miliardy eur (téměř 27 miliard korun) z 971 milionů eur před rokem. Výsledek tak byl zhruba v souladu s očekáváním analytiků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme