Philips opět pozastavuje výrobu

Hranický Philips kvůli odbytovým potížím opět na dva týdny pozastaví výrobu. Naposledy tak učinil na přelomu dubna a května, kdy se na čtrnáct dní zastavily dvě ze tří výrobních linek. Tentokrát v polovině května utichne provoz na všech třech linkách, což bude mít nepříznivý dopad na většinu z bezmála 1300 zaměstnanců továrny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna Philips

továrna Philips | Foto: Philips

Továrna nizozemsko-korejské společnosti LG.Philips Displays se uzavře na dobu od 18. května do 2. června. Podle mluvčího továrny Vladana Pěnkavy je zastavení výroby reakcí na tradiční sezonní pokles poptávky po televizorech ve druhém čtvrtletí roku a menší výdaje zákazníků. "Důsledkem toho se dočasně pozastaví výroba na všech třech linkách hranické továrny. Toto opatření se v celém rozsahu projednalo se zástupci odborové organizace naší továrny a zaměstnanci byli informováni o tomto rozhodnutí i o důvodu, který k němu vedl. Zdůrazňujeme, že jsou to dočasná opatření. Výhled na druhou polovinu roku slibuje dobrý prodej a návrat k výrobě v plném rozsahu."

Hranický podnik zastavil už na přelomu dubna a května na čtrnáct dní dvě ze tří výrobních linek. Tentokrát utichne provoz na všech třech linkách.

Podle vedoucího odboru trhu práce přerovského Úřadu práce Jaroslava Karlíka by přerušení výroby nemělo mít žádný dopad na zaměstnanost v regionu. "Nemám žádnou informaci a samozřejmě pokud se nejedná o propuštění, tedy uvolnění z pracovního poměru, tak tito lidé se nemohou hlásit na Úřad práce. Zůstávají v pracovním poměru firmy a jedná se pouze o pozastavení nebo nepřidělování práce v rozsahu stanovené pracovní doby."

Markéta Kaclová, Adam Fritscher Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme