Philips otevřel v Hranicích sedmimiliardovou továrnu

Největší zahraniční investice na zelené louce v zemi zahajuje provoz. V Hranicích na Moravě dnes slavnostně otevírají technologické centrum firmy LG Philips Display. Haly by měly sloužit k výrobě barevných televizních obrazovek. Slavnostního otevření hranické továrny se zúčastnilo stovky pozvaných host od nás i ze zahraničí. Českou vládu zastupuje ministr průmyslu a obcodu Miroslav Grégr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zájem je zkrátka přímo úměrný výši investice, která představuje částku 200 miliónů euro, tedy 7 miliard korun. Po dopoledních oficialitách čekal na návštěvníky bohatý program v podobě multimediální show, kterou zakončí velkolepý ohňostroj.

Nové technologické centrum firmy LG Philips Displays vytvoří do budoucna celkem tři a půl tisíce pracovních míst. Ministr pro místní rozvoj Petr Lachnit dnes slavnostně zahájil jeho provoz v Hranicích na Moravě. Při této příležitosti vyjádřil přesvědčení, že střední Morava se tak stane centrem elektroniky: "To, co je opravdu nesmírně významné je to, že to jsou místa v oboru, který je perspektivní, Není to klasický obor strojírenství, těžká práce, ale je to obor elektroniky, který očekáváme, že desetiletí a desetiletí bude obor nosný a rozvojový, je důležité, že časem se v tomto regionu vytvoří centrum elektroniky."

Při otevírání centra byl i ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr. V oficiální části programu vyzvedl schopnosti investora i našich stavebních firem, kterým se společně podařilo zrealizovat tak velkou stavbu v průběhu jednoho roku: "Já jsem požádal posádku, když jsme sem letěli, aby nám zkroužila nad tím objektem, a je to obrovský pokrok za ten rok. Je to myslím velké úsilí a dobré organizační schopnosti investorské firmy, ale myslím, že je to také vizitka českých stavebních firem a českého personálu, že společnými silami dokázali během jednoho roku takovou grandiózní stavbu realizovat."

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme