Firma Photon Energy zahájila v Maďarsku stavbu solárních elektráren za 150 milionů

Společnost Photon Energy Solutions HU Kft., která je dceřinou společností mezinárodní solární skupiny s českými kořeny Photon Energy, zahájila stavbu osmi fotovoltaických elektráren u maďarského města Tiszakécske, které leží asi 85 kilometrů od Budapešti. Náklady na výstavbu budou činit přibližně 5,8 milionu eur (150 milionů korun). Oznámil to ve středu mluvčí Photon Energy Martin Kyslý.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Solární elektrárna (ilustrační foto)

Solární elektrárna (ilustrační foto) | Foto: Kozuch | Zdroj: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Kapacita elektráren bude podle něj dohromady činit 5,5 megawattu, rozprostírat se budou na ploše 7,9 hektaru. Očekávaná produkce je 6,7 gigawatthodin ročně. V závislosti na povětrnostních podmínkách budou elektrárny připojeny k rozvodné síti do konce roku, dodal Kyslý. Celkové roční příjmy všech osmi elektráren očekává firma ve výši kolem 660 000 eur (asi 17 milionů korun).

Fotovoltaika za skoro tři miliardy. Češi prodali v Chile projekty na elektrárny o výkonu 118 megawattů

Číst článek

„V návaznosti na pilotní instalaci naší první elektrárny v maďarské obci Fertöd počátkem letošního roku, představuje začátek výstavby první z řady nových elektráren další milník směrem k oznámenému cíli skupiny postavit v Maďarsku do roku 2020 celkem 50 megawattů fotovoltaických elektráren pro dlouhodobé vlastnictví,“ uvedl ve středu generální ředitel Photon Energy Georg Hotar.

Photon Energy byla založena v roce 2008 v Praze, současné sídlo společnosti je v Amsterdamu. Další kanceláře má firma v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, ve Švýcarsku a v Austrálii.

Čáslavská elektrárna Eliška u Ústavního soudu neuspěla. Náhradu za solární odvod nedostane

Číst článek

Společnost dosud postavila v Evropě a Austrálii fotovoltaické elektrárny s výkonem více než 50 megawattů (MW). Dceřiná společnost Photon Energy Operations poskytuje provoz, servis a monitoring fotovoltaických elektráren s výkonem více než 220 MW, z toho skoro 100 MW v Česku.

Společnost předloni vstoupila na alternativní trh pražské burzy. Její akcie jsou obchodovány na trhu Free Market, který není hlavním trhem burzy.

V loňském roce bylo v tuzemsku podle dat Energetického regulačního úřadu instalováno celkem 2069,5 MW zdrojů, které vyrábějí energii ze Slunce. Během takzvaného solárního boomu na přelomu desetiletí se instalovaný objem solárních elektráren v České republice zvýšil za rok víc než čtyřnásobně, a to z 465 MW ke konci roku 2009 na 1959 MW v roce 2010.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme