Piloti ČSA budou od pondělí protestovat. Kvůli výpovědím

České aerolinie začaly propouštět piloty. České sdružení dopravních pilotů proto od pondělí zahájí plánovaný protest, jak to už včera avizovali jejich zástupci. Radiožurnálu to potvrdil šéf organizace pilotů Filip Gaspar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

„Bude to formou Go slow. To znamená, že se budou zpětně dodržovány povinnosti, které zaměstnanci mají. Ale bude to zpětně pouze v pracovní době. Budou využívány přestávky a práva, která vyplývají ze zákoníku práce a dalších předpisů,“ vysvětlil Gaspar.

Podle sdružení pilotů jde plánované propouštění nad rámec vládou schválené restrukturalizace letecké společnosti. ČSA namítá, že všechny připravované změny jsou součástí plánu, který v minulosti sdružení akceptovalo.

Vedení aerolinií nicméně věří, že piloti nakonec od svého protestu ustoupí. Pokud ne, jsou ČSA připraveny přijmout taková opatření, která by dopad protestu zmírnily. „Společnost připravila celý soubor opatření, aby riziko nepravidelnosti Českých aerolinií bylo minimalizováno. Příkladem může být posílení hotovostních služeb,“ řekla mluvčí Hana ČSA Hejsková.

Viktorie Hošková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme