Piloti ČSA píší premiérovi. Stěžují si na postup managementu

Privatizace Českých aerolinií bude pokračovat a jejich současný ředitel Radomír Lašák zatím zůstává ve funkci. Alespoň než prodej státního podílu v ČSA skončí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Dohodli se na tom ministr dopravy Gustáv Slamečka a ministr financí Eduard Janota. Výnosy ČSA dramaticky klesly, vedení chce propustit 860 lidí.

Privatizaci aerolinek zkomplikovala francouzská Air France - KLM, která ze soutěže odstoupila. Jediným zájemcem o koupi 90procentního podílu státu tak zůstává konsorcium společnosti Unimex a Travel Service.

Piloti českých aerolinek mezitím napsali otevřený dopis premiéru Janu Fischerovi. Stěžují si v něm na postup managementu firmy.

"Jsme přesvědčeni, že poslední kroky a plány vedení ČSA byly jedním z důvodů odstoupení jediného strategického partnera ze soutěže," řekl ve vysílání Rádia Česka Filip Gaspar, prezident Sdružení pilotů ČSA.

Pilotům konkrétně vadí pokračování rozprodeje majetku aerolinií, hromadné propouštění a redukce provozu. Podle nich se může jednat o "úmyslnou likvidaci firmy". Piloti varují, že pokud stát situaci v ČSA nebude řešit, jsou připraveni vstoupit do stávky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor s Filipem Gasparem na Rádiu Česko

K tématu si můžete dále přečíst:
Aerolinie Air France - KLM se stáhly ze soutěže o ČSA
ČSA se v prvním čtvrtletí propadly do ztráty 1,3 miliardy korun
Vláda z privatizace Českých aerolinií vyřadila Aeroflot a Odien
Nejrizikovější uchazeč o ČSA je podle BIS Aeroflot
Vládě hrozí kvůli ČSA dvojí zklamání
Zájem o koupi Českých aerolinií mají čtyři investoři

Marika Táborská, Martina Mašková, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme