Piloti ČSA protestují proti dalšímu propouštění. Zvažují i stávku

České sdružení dopravních pilotů protestuje proti restrukturalizačnímu plánu vedení ČSA. Pokud se postoj managementu nezmění, nevylučuje sdružení ani stávku. Pilotům vadí zejména opouštění výnosných linek a také další plánované propouštění. Podle prezidenta sdružení Filipa Gaspara to povede k ústupu Českých aerolinií z trhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

K hlavním důvodům případného protestu pilotů podle Filipa Gaspara patří porušování veškerých dohod – zákoníku práce i dalších předpisů – ze strany managementu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident Českého sdružení dopravních pilotů Filip Gaspar mluví o plánovaných akcích ve Stalo se dnes na Radiožurnálu.mp3

„Poslední kapkou je nedodržování restrukturalizačního plánu, které České sdružení dopravních pilotů v loňském roce podpořilo. V tuto chvíli se management chystá jít nad rámec a my jsme přesvědčeni o tom, že to už bude společnost poškozovat,“ řekl Filip Gaspar.

České sdružení dopravních pilotů od čtvrtka sebralo podpisy více než 250 pilotů a stevardů na podporu případné protestní akce nasměrované proti krokům managementu.

„Forem protestu je samozřejmě více. My v tuto chvíli zvažujeme, kterou budeme volit a pravděpodobně v následujících dnech, možná hodinách, budeme informovat o těch detailech. Krajní možnost je organizace stávky,“ uvedl Filip Gaspar.

České sdružení dopravních pilotů ČSA (Czech Air Line Pilots Association ) si v letošním roce připomíná dvacet let od svého vzniku a v současné době zastupuje zhruba 370 pilotů ČSA a Holidays Czech Airlines.

Eva Presová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme