Piloti ČSA zrušili pondělní protest. Lety nebudou zpožděny

Sdružení dopravních pilotů odvolalo pondělní protestní akci. Piloti chtěli původně protestovat proti propouštění. Nakonec se dohodli s vedením ČSA. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSA

ČSA | Foto: Tomáš Adamec

„České aerolinie vítají rozhodnutí odborové organizace CZALPA nepokračovat v avizovaném protestu. Vedení společnosti těší, že zástupci odborové organizace pochopili důvody pro jednotlivé kroky restrukturalizace a v této souvislosti se obě strany dohodly na lepší vzájemné komunikaci,“ uvedla Hana Hejsková.

Piloti chtěli původně bojovat proti propouštění z ČSA nad rámec restrukturalizačního plánu schváleného vládou. Pondělním letům tak hrozilo zpoždění. Co nakonec rozhodlo, že piloti protestovat nebudou, vysvětlil Radiožurnálu prezident Českého sdružení dopravních pilotů Filip Gaspar.

„My jsme se domluvili, jak bude probíhat informování do budoucna, že budeme dostávat maximální množství informací o hospodaření společnosti, které jsme nedostávali v posledních měsících. Druhým bodem bylo, že bude probíhat aktualizace restrukturalizačního plánu na stávající podmínky, z kterých vyplyne, jaký počet pilotů a jaká velikost ČSA by měla být do budoucna,“ řekl Filip Gaspar.

Doplnil, že třetím bodem dohody s vedením ČSA je pomoc odcházejícím pilotům při hledání dalšího profesního uplatnění.

Radek Pavlovič, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme