Písecký Jitex stále hledá strategického investora

Písecká textilní společnost Jitex, která je od loňského listopadu v konkurzu, stále vyrábí. Pokračování ve výrobě, která byla původně přislíbena pouze do konce loňského roku, odsouhlasili věřitelé společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jitex Písek

Jitex Písek | Foto: Jan Rosenauer

Její insolvenční správce se v současné době pokouší najít strategického investora, který by do zadluženého podniku tradičního výrobce pletené konfekce přinesl peníze, vysvětluje výkonný ředitel firmy Radek Slavíček: "My, majitelé i insolvenční správce mají zájem, pokud je společnost schopna si na sebe vydělat, tak aby fungovala dále."

"Dluh se ale musí uhradit. Ideální případ by byl, kdy se našel nějaký investor z venčí, který by odkoupil majetek společnosti, tím by se uhradily dluhy a investor by dále pokračoval ve výrobě. Nějaká jednání probíhají, ale v současné době se ještě nedá říci, že máme investora. Zatím je na to ještě brzo."

Společnost Jitex nyní dává práci 96 zaměstnancům. Závazky Jitexu vůči věřitelům činí necelých 48 milionů korun, přičemž další pohledávky mohou ještě přihlásit. Písecká textilka Jitex stále hledá strategického investora

Michaela Vrácovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme