Pivovary Staropramen koupila americká firma

Pivovary Staropramen mají nového vlastníka. Jejich dosud mateřskou firmu, skupinu StarBev, koupila severoamerická pivovarská skupina Molson Coors Brewing Company. Transakce ji vyšla na 2 miliardy a 650 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivovar Coors v coloradském Goldenu

Pivovar Coors v coloradském Goldenu | Zdroj: ČTK

Pražský Staropramen je druhou největší pivovarnickou skupinou v zemi. V současnosti vaří také piva Braník a Ostravar a v licenci původně belgický ležák Stella Artois.

Staropramen se chlubí více než 140letou tradicí. Na českém trhu má zhruba 15procentní podíl. Loni prodal 3 miliony hektolitrů piva.

V roce 1993 koupila podíl v podniku Pražské pivovary britská skupina Bass. Ta po restrukturalizaci pivovary prodala a po několika vlastnických změnách teď mají nového majitele.

Severoamerická skupina společně s nimi získala i devět dalších pivovarů v Bulharsku, Chorvatsku, Maďarsku, Rumunsku nebo Srbsku.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme