Pivovary Staropramen znají nového vlastníka

Dosavadní majitel pivovarů Staropramen, firma Anheuser-Busch InBev se dohodla na prodeji svých operací ve východní Evropě investiční společnosti CVC Capital Partners. Kromě Staropramenu prodává pivovary také v Bosně a Hercegovině, Chorvatsku, Maďarsku, Černé Hoře, Rumunsku, Srbsku a na Slovensku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo kam se podíváš

Pivo kam se podíváš | Foto: Jan Koutek

Transakce by měla být dokončena do ledna 2010 a její hodnota by mohla dosáhnout až tří miliard dolarů. Podle tiskového mluvčí Pivovarů Staropramen Pavla Barvíka se na chodu podniku kvůli výměně majitele nic nemění:

"Pro naše spotřebitele a obchodní partnery stejně jako pro naše zaměstnance se v souvislosti se změnou našeho vlastníka nic nemění. Veškeré naše smluvní vztahy zůstávají beze změny."

Staropramen i nadále zůstává držitelem licencí na belgická piva Stella Artois, Hoegaarden a Leffe a společnost bude pokračovat v jejich distribuci.

"Stejně tak bude společnost i nadále pokračovat v distribuci značky Staropramen ve vybraných zemích, včetně Velké Británie, Německa, USA, Ruska či Ukrajiny," dodává Barvík.

Jitka Hanžlová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme