PKN Orlen souhlasí s doplatkem za podíl v Unipetrolu

Polský petrochemický koncern PKN Orlen souhlasí s doplatkem ceny za státní podíl v českém holdingu Unipetrol. Dnes to ve Varšavě řekl šéf PKN Orlen Igor Chalupec. Podle nedávného auditu v Unipetrolu by měl polský koncern doplatit jednu miliardu 645 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Igor Chalupec (uprostřed)

Igor Chalupec (uprostřed) | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

PKN Orlen převzal v květnu téměř 63 procent státních akcií v Unipetrolu a zaplatil za ně přes 13 miliard korun.

Privatizace Unipetrolu má souvislost také s trestním oznámením expremiéra Stanislava Grosse na polského lobbistu Jacka Spyru kvůli údajné pomluvě - policie ho ale odložila s tím, že se nestal trestný čin. Grossovi se nelíbily Spyrovy výroky na tajné schůzce s bývalým šéfem kabinetu premiéra Zdeňkem Doleželem.

Jejich rozhovor natočila skrytou kamerou televize Nova. Mluví se v něm o podezření z korupce vůči Grossovi. Trestní oznámení podal na Spyru kromě Grosse také úřad vlády a navíc společnost Agrofert podnikatele Andreje Babiše. O něm Spyra na schůzce s Doleželem řekl, že je provázaný s Grossem a přes manželku Šárku mu posílal peníze.

Zdenka Turková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme