PKN Orlen znovu vyzval Agrofert ke zveřejnění smluv

Polský ropný koncern PKN ORLEN znovu vyzval Agrofert Andreje Babiše, povolil zveřejněni úplný obsah uzavřených dohod a všech dokumentů, které je provázely.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice Orlen

Čerpací stanice Orlen | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

PKN Orlen zdůrazňuje, že jeho zájmem je transparentní a etické jednání. Orlen podle dnešního prohlášení usiluje o úplné vyjasnění okolností a podezření, které provázely koupi českého Unipetrolu a o kterých se píše v tisku.

Bez souhlasu druhé smluvní strany - Agrofertu, ale Orlen sám nemůže podrobnosti dohod zveřejnit. Musel by pak Agrofertu zaplatit vysokou pokutu za nerespektování podmínek smlouvy.

Vedení polského koncernu dnes také vyslovilo souhlas se zveřejněním smlouvy, kterou Orlen uzavřel 4. června 2004 s Fondem národního majetku o prodeji 63 procent akcií holdingu Unipetrol. O souhlas požádala 8. srpna letošního roku česká strana.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme