Plán německé vlády na snižování daní si voliče nezískal

Rozhodnutí německé vlády snížit od roku 2013 daně si německé voliče nezískal. Většina Němců vnímá tento krok jako další volební manévr. Podle aktuálních průzkumů se popularita černo-žluté vládní koalice nadále propadá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová a Philipp Rösler

Angela Merkelová a Philipp Rösler | Foto: Michael Sohn | Zdroj: ČTK

Němečtí voliči by v současnosti poslali CDU/CSU do opozice, FDP by se do parlamentu vůbec nedostala. Přitom s programem snižování daní docílili liberálové před dvěma lety rekordního volebního zisku.

V současnosti se ovšem kancléřce Merkelové nedaří Němce přesvědčit, že náhlá změna politiky v daňové oblasti není jen dalším z kroků majících za cíl zastavit propad popularity, především liberální FDP. Této straně nakonec nepomohla ani změna předsedy, kdy na jaře ministra zahraničí Westerwelleho nahradili současným ministrem hospodářství Röslerem.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme