Platební karty budou dostupné i Američanům bez bankovního účtu

Ve Spojených státech se dá platit kartou skoro všude, třeba na poště nebo pokuty dopravní policii, a někde to dokonce už ani jinak nejde. Proto jsou v Americe stále větším problémem lidé, kteří nemají bankovní účet, a tudíž ani platební kartu. Americké obchodní řetězce se proto z praktických důvodů rozhodly vyjít vstříc i těmto lidem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

newyorské Times Square

newyorské Times Square | Foto: Milan Kopp

Platební kartu nemá překvapivě stále ještě skoro 10 procent Američanů a většina ilegálních přistěhovalců. Důvod je jednoduchý: rizikovým lidem bez adresy bydliště a registrace obdobné našemu rodnému číslu nechtějí banky zřizovat účet.

Společnosti GE Money, VISA a řetězec Wal-Mart teď ale připravily zvláštní předplacené a takzvaně dobíjecí platební karty, pro které bankovní účet nepotřebujete. Jen v letošním roce by lidé měli v Americe utratit těmito kartami až 38 miliard dolarů.

Předpokládá se, že se tyto předplacené karty stanou velmi populární. Někteří prodejci se k nim ale staví rezervovaně, protože standardní kreditní karta zatím v Americe stále patří k základním znakům důvěryhodnosti zákazníků.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme