Platy v automobilce TPCA se zvýší v průměru o 1700 korun. Stávková pohotovost skončila

Odbory v kolínské automobilce se dohodly s vedením o platech a zažehnaly tak hrozbu stávky. Podle nové kolektivní smlouvy se mzdy postupně zvýší o 1700 korun. Zaměstnancům porostou i další bonusy, například 13. plat vzroste o 6 tisíc korun. Novinkou je také zavedení jednorázového bonusu za množství vyrobených aut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

montážní linka v TPCA

montážní linka v TPCA | Foto: TPCA

Stávková pohotovost v kolínské automobilce TPCA tak končí. Podle odborářů to byl nejlepší možný kompromis, říká předseda Ivo Navalaný:

„Letošní vyjednávání bylo nejdelší v historii firmy. Bylo hektické, skončili jsme před zprostředkovatelem. Měli jsme podpisy lidí na stávku. To tady ještě nikdy nebylo. Myslím si, že to bylo nejtěžší vyjednávání v historii TPCA.“

Také vedení firmy mluví o dobré dohodě. „Kolektivní smlouva bude platná do konce roku 2017. V oblasti mezd průměrný příjem výrobního operátora vzroste o 2300 korun. Mimo to jsme se dohodli na dalších nemzdových oblastech, jako je zavedení osmihodinové pracovní doby, společné řešení ergonomické zátěže, senior programu a dalších bodů,“ uvádí manažer Pavel Beneš.

Ve firmě pracuje asi 2800 lidí.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme