Pliva-Lachema končí, 400 zaměstnanců bude bez práce

Farmaceutická firma Pliva-Lachema v Brně končí a do konce roku propustí čtyři stovky zaměstnanců. V moravské metropoli zůstane pouze výroba diagnostických zařízení, která zaměstnává devadesát lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky

Léky | Foto: Archiv ČRo

"Pro zaměstnance jsou připraveny sociální programy, rekvalifikace a pomoc při hledání nového pracovního místa. Podmínky odchodu jsou v současné době ve fázi intenzivního jednání," řekl mluvčí společnosti Pavel Košek.

Důvodem konce Lachemy jsou problémy jejího majitele, izraelské společnosti Teva, které se pro část podniku s výrobou léků nepodařilo najít kupce.

"Bohužel ten proces, který směřoval k udržení farmaceutické výroba a prodeji společnosti byl částečně neúspěšný a proto bude ke konci roku 2009 farmaceutická výroba ukončena," uvedl Pavel Košek.

Igor Maňour, Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme