Pražská plynárenská zdraží plyn u části zákazníků, ceny se zvýší v průměru o 24 procent

Pražská plynárenská od 1. listopadu zdraží u části svých zákazníků plyn v průměru o 24,6 procenta. Zvýšení cen se nedotkne klientů se zafixovanými cenami, naopak s ním musí počítat domácnosti a maloodběratelé, kteří nyní využívají základní ceník Standard. Firma zdražení odůvodnila nepříznivou situací na trhu. V tiskové zprávě to ve středu uvedl mluvčí firmy Miroslav Vránek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plynoměr, ilustrační foto

plynoměr, ilustrační foto | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Podle firmy „nepříznivý a turbulentní vývoj na velkoobchodních trzích" nemá v posledních letech obdobu a cena zemního plynu za poslední rok vzrostla několikanásobně. „Pražská plynárenská se i přes zmíněný průběžný nepřetržitý růst cen zemního plynu po celý letošní rok snažila nepřenášet důsledky této situace na své zákazníky. To je však za současného stavu dlouhodobě neudržitelné,“ uvedl mluvčí.

Pražská plynárenská dlouhodobě patří mezi největší tuzemské dodavatele energií. Plynem a elektřinou zásobuje asi 425 000 odběrných míst. Jediným akcionářem společnosti je Pražská plynárenská Holding, ovládaná hlavním městem Prahou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme