Plynárenská firma RWE zavádí šrotovné na staré kotle

Dominantní dodavatel zemního plynu, skupina RWE, nabízí klientům šrotovné na plynové kotle, topidla a ohřívače vody. Nabídka platí do konce října, slevové kupony mohou lidé uplatnit až do konce roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sporák

Sporák | Foto: Michaela Janoch

Lidé se podle mluvčí RWE Simony Hladíkové nemusí se obávat, že by se na ně nedostalo. Firma totiž pro svou novou akci žádný finanční limit nestanovila. Podle Hladíkové výměnou za starý spotřebič získá zájemce se slevou nový, úspornější, ale jen od tří vybraných dodavatelů.

"Zákazníci RWE mohou získat kotel Viessmannn s dotací až 7 000 Kč, sadu až čtyř plynových topidel Karma se slevou 10 procent a průtokový ohřívač vody Mora Top se slevou 15 procent. Naší podmínkou u této akce bylo, aby firmy ekologicky zlikvidovaly staré spotřebiče. Výsledkem může být snížení spotřeby energie až o 15 procent," vysvětlila Hladíková.

Slevové kupony si zákazníci mohou objednat na webových stránkách RWE nebo prostřednictvím nonstop zákaznické linky.

Výměnu starého plynového kotle za nový nabízí do konce října také Pražská plynárenská. Zákazníci Pražské plynárenské, kteří vlastní staré sporáky Mora, mohou získat slevu na nákup nových do konce roku.

Podobná opatření začali od jara zavádět podnikatelé z různých oborů. Například energetická společnost ČEZ nabízela tisícikorunový příspěvek na nákup nové energeticky úsporné chladničky, mrazáku nebo pračky. Jednou z podmínek pro získání této částky bylo právě odevzdání starého spotřebiče.

Novelu zákona, která by v Česku zavedla státní šrotovné na automobily, v červenci vetoval prezident. V září ji má znovu projednat parlament.

Jana Zemanová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme