Plzeňská banka se zavřela před klienty

Plzeňská banka, která má jedinou pobočku v Plzni, uzavřela dnes ráno dveře před svými klienty. Zavřena jsou velká vrata, kterými bylo možné se dostat ke skleněným automatickým dveřím. Na jednom z oken je list papíru formátu A4 s textem: "S ohledem na vývoj právního sporu jsme nuceni z důvodu našich povinností vycházejících z platných zákonů přerušit provoz Plzeňské banky." Důvodem uzavření je tedy prohraný soudní spor s investiční společností AKRO. Klienti se před bankou neshromažďují a před bankou je i běžný provoz. Banka má podle pondělního rozsudku zaplatit vytunelovaným CS fondům 1,1 miliardy korun plus stamilionové úroky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Fondy nárokovaná částka ale podle zástupce žalující firmy AKRO Václava Sládka velmi narostla a poškozené CS fondy tak získají mnohem větší sumu. "Na těch úrocích už to budou řádově stamilióny korun a skutečně budou zvyšovat tu částku někam ke dvěma miliardám korun. Otázka je zda vůbec Plzeňská banka bdue bude vůbec disponovat prostředky na to, aby mohla efektivně sanovat tuto škodu. Pokud by rozsudek by potvrzen v odvolací instanci. Prootže je potřeba počítat s tím, že se druhé kolo odehraje na Vrchním soudě v Praze, protože není reálné předpokládat, že by se sand plzeňská banka neodvolala. Předpokládáme, že bude bojovat velice usilovně."

Markéta Kaclová, Jiří Máslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme