Plzeňské pivo podraží

Plzeňské pivo bude od zítřka opět dražší. Prazdroj, který ovládá polovinu domácího trhu, zvyšuje od 1.března půllitr točeného i lahvového piva Pilsner Urquell o jednu korunu. To je signálem i pro ostatní pivovary, aby šly nahoru s cenami. Nejprodávanější Gambrinus bude stát podobně jako Radegast nebo Velkopopovický Kozel o 40 haléřů více.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

obsluha roznáší pivo

obsluha roznáší pivo | Foto: David Šťáhlavský | Zdroj: Český rozhlas

Podle mluvčího pivovaru Alexeje Bechtina se produkty firmy zdražují po patnácti měsících cenové stability. "Hlavně se to týká piva sudového, méně piva lahvového. Průměrně se cena sudového piva zvyšuje o 5 procent, cena lahvového o 2 procenta. Důvodem je především zdražení surovin a dalších vstupů a potřeba velkých investic ve společnosti Plzeňský prazdroj."

Většina ostatních velkých a středních pivovarů, včetně Budějovického Budvaru, Staropramenu a Starobrna, zatím o růstu cen neuvažuje. Některé jako Krušovice ale nevylučují, že k tomuto opatření sáhnou později.

Markéta Kaclová, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme