Plzeňský Prazdroj zdraží od října pivo v průměru o tři procenta

Plzeňský Prazdroj zdraží kvůli vyšším vstupním cenám od 1. října ceny piva, zejména lahvového. Ceny se zvýší v průměru o tři procenta a zdražení se dotkne vybraných značek a balení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský prazdroj

Plzeňský prazdroj | Foto: Tomáš Adamec

Největší český pivovar naposledy zvyšoval ceny od loňského prosince.

Podle firmy nový ceník pro odběratele zohledňuje vyšší vstupní náklady na suroviny a energie. Průměrné tříprocentní zdražení přibližně odpovídá inflaci.

Nové ceny konkrétních produktů Prazdroj neuvedl. Úprava se dotkne především lahvového piva, u kterého pivovar cenu v posledních několika letech měnil jen mírně.

U nejběžnějších padesátilitrových sudů s pivem Gambrinus a Radegast zůstává zachovaná stejná cena.

Pivovary Heineken ČR, třetí nejsilnější skupiny na tuzemském trhu, zatím podle všeho zdražování piv nechystají. O zvýšení cen v reakci na avizované zdražování Prazdroje neuvažuje ani majitel humpoleckého pivovaru Stanislav Bernard.

„My děláme cenotvorbu nezávisle na ostatních. Samozřejmě co se týče zvýšení cen sladovnického ječmene, hlavní výrobní suroviny, to je jasná věc, a my to teprve budeme kalkulovat,“ řekl Radiožurnálu Bernard.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme