Po Billu Gatesovi má účet na Twitteru další miliardář. Warren Buffett 'je doma'

Sociální síti Twitter neodolal ani známý americký investor a miliardář, dvaaosmdesátiletý Warren Buffett. Vytvořil si na Twitteru účet a poslal svůj první vzkaz: Warren je doma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První vzkaz Warrena Buffetta na Twitteru

První vzkaz Warrena Buffetta na Twitteru | Foto: Repro: Český rozhlas

Buffett získal za minutu tisíc příznivců a během tří hodin se jejich počet zvýšil podle BBC na 140 tisíc.

Na Twitteru tedy uspěl stejně jako v podnikání a investování. Přitom je známý tím, že se vyhýbá vyspělým technologiím.

Warren Buffett začal investovat na konci 50. let minulého století a v 60. letech založil investiční společnost Berkshire Hathaway. Buffettova firma vlastní asi 80 dceřiných společností, které působí v pojišťovnictví, ve výrobě nábytku, oděvů, klenotů a cukrovinek, vlastní i restaurace.

Buffett má také významné investice ve firmách Coca-Cola, Wells Fargo a IBM a na začátku letošního roku koupil světoznámou firmu Heinz za v přepočtu 500 miliard korun. Forbes tradičně řadí Buffetta mezi nejbohatší lidi světa. V letošním žebříčku obsadil čtvrté místo s majetkem asi 53 miliard dolarů.

Od roku 2006 se ale částečně svého bohatství zbavuje a plánuje nakonec rozdělit většinu svého podílu v Berkshire mezi pět charitativních organizací v čele s nadací Billa a Melindy Gatesových.

Jaroslav Skalický, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme