Po mléčných výrobcích by v Německu mohlo podražit i maso

Po drastickém zdražení některých mléčných výrobků se němečtí spotřebitelé zřejmě budou muset vyrovnat s další Jobovou zvěstí. Asi o 50 centů na kilogram jateční hmotnosti, tedy zhruba o 14 korun, by mohlo podražit také maso. Požaduje to alespoň předseda Německého zemědělského svazu Sonnleitner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obložený talíř

Obložený talíř | Foto: Jan Rosenauer

"Mírný růst ceny hovězího a vepřového je oprávněný, pokud mají zemědělci vůbec přežít," uvedl Gerd Sonnleitner ve vysílání ARD. Podle něj by ovšem cenový skok o 30 až 50 centů za kilogram jateční hmotnosti tolik nemuseli pocítit sami spotřebitelé.

Šéf zemědělského svazu požaduje vyšší podíl rolníků na ziskové marži obchodů. Kvůli vzestupu cen krmiva chtějí zdražovat taky němečtí drůbežáři, a to především krůtí maso.

Zvěsti o zdražení dalších potravin vedly krajně levicové politiky k návrhu zvýšit paušálně podporu v nezaměstnanosti. Generální tajemník CDU Pofalla to označil za absurdní. Cenová exploze u mléčných produktů pak podle některých expertů představuje velkou šanci pro obchody s bio-potravinami.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme