Po Prazdroji zdražuje pivo i dvojka Staropramen. V průměru o tři procenta

Pivovary Staropramen zdraží od poloviny října sudové a tankové pivo a od začátku listopadu zvýší také ceny některých balených piv. Průměrně se ceny tuzemské pivovarské dvojky zvýší o tři procenta, což představuje asi 40 až 60 haléřů na půllitr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo

Pivo | Foto: Licence GNU, Tomasz Sienicki

Společnost vysvětluje zdražení piva růstem cen vstupních surovin, především sladovnického ječmene, energií a distribučních nákladů.

Zdražení se netýká celé produkce firmy. Za stejnou cenu se bude nadále prodávat téměř polovina nabízených balených piv a také padesátilitrové sudy piva Staropramen Světlý a Ostravar Premium.

Sudové a tankové pivo firma, která zaujímá na českém pivním trhu zhruba 15procentní podíl. zdražovala naposledy v polovině loňského prosince, lahvová a plechovková piva letos v únoru.

Od začátku října zdražil pivo v průměru o tři procenta i lídr tuzemského trhu Plzeňský Prazdroj. Týká se to vybraných značek a balení napříč celým portfoliem pivovaru, nejvíce ale piva lahvového.

Další velké pivovary se zdražením zatím váhají. Budějovický Budvar čeká na to, jak se zvýší ceny energií a vstupních surovin pro příští rok. Také minipivovary vyčkávají.

Libor Procházka, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme