Po Sardinii budou jezdit české tramvaje

České nízkopodlažní tramvaje budou jezdit na Sardinii. Plzeňská Škoda Dopravní technika jich sardinskému městu Cagliary dodá šest. Jak potvrdil mluvčí společnosti Karel Samec, české velkokapacitní tramvaje za 400 milionů korun by měly na Sardinii zahájit pravidelný provoz v červnu 2006.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nízkopodlažní tramvaj

nízkopodlažní tramvaj | Foto: Škoda Holding

"Naši dodávku si zvolili mimojiné proto, že u nás mají zaručeno, že budeme pokračovat v dalších dodávkách, protože oni úvodní sérii 6 vozů považují za první etapu svého projektu. Ve smlouvě je již zakomponována případná opce na dalších 7 velkokapacitních nízkopodlažních tramvají, čímž by se úroveň dodávky dostala zhruba na jednu miliardu korun."

Zatím první velkou zahraniční zakázku na velkokapacitní tramvaje by mohla v budoucnu mohla následovat další, o které společnost v současné době jedná.

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme