Po stanovení maximálních cen za roaming chce EK navrhnout regulaci cen u SMS

Celoevropská regulace cen krátkých textových zpráv SMS posílaných ze zahraničí. To je další krok ke snižování cen roamingových služeb mobilních operátorů, který dnes navrhne Evropská komise. Projekt vychází od komisařek pro ochranu spotřebitele a pro informační společnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice mobilního telefonu

Klávesnice mobilního telefonu | Foto: Fotobanka stock.xchng

Občan Evropské unie by si neměl při používání mobilní sítě v zahraničí připadat, že ho operátoři oškubali. Řekla to komisařka pro informační společnost Viviane Redingová při srpnovém oznámení dalšího snížení cen hovorů v rámci roamingu v zemích Evropské unie.

Poukázala také na to, že někteří mobilní operátoři účtují svým klientům mnohem vyšší ceny za odeslání zprávy SMS, než je evropský průměr. Slíbila, že navrhne Evropské komisi, jak to změnit. Chce se zaměřit také na podle ní příliš vysoké ceny za přenos dat - tedy například připojení na internet přes mobilní telefon v zahraničí.

Návrhy Evropské komise ke snížení cen zpráv SMS budou posuzovat ještě poslanci Evropského parlamentu a také členské státy.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme