Po Velké Británii začala Airbus kvůli korupci vyšetřovat i Francie

Francouzské úřady zahájily předběžné vyšetřování evropského výrobce letecké techniky Airbus v podezření na podvod a korupci. Airbus to uvedl ve čtvrtečním sdělení. Stejná obvinění vyšetřují už od loňského léta britské úřady, dodala společnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A380

Airbus A380 | Zdroj: Reuters

Ve Francii zkoumá transakce Airbusu francouzská finanční policie, v Británii je to protikorupční úřad SFO. "Airbus bude s oběma úřady plně spolupracovat," sdělila firma podle agentury Reuters.

Britský SFO začal vyšetřovat podezření z korupce u Airbusu v souvislosti s prodejem firemních letadel, sdělil Airbus v srpnu. Podezření se týká činnosti zahraničních zprostředkovatelů firmy a Británie kvůli němu již na jaře zmrazila žádosti Airbusu o exportní úvěry.

Na jaře sám Airbus informoval britský úřad pro financování exportu UKEF, že v žádostech o exportní podporu odhalil nesrovnalosti týkající se využívání zahraničních zprostředkovatelů u některých kontraktů na své letouny.

V reakci na to britský úřad zmrazil žádosti firmy o exportní podporu a po něm to udělaly i Francie a Německo, s nimiž Británie exportní podporu Airbusu obvykle poskytuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme