Počet Čechů, kteří surfují po internetu přes mobil nebo tablet, se zdvojnásobil

Počet Čechů, kteří loni surfovali na internetu přes mobilní telefon nebo tablet, se oproti předchozímu roku zdvojnásobil. Podle statistik společnosti Webnode je podíl mobilních zařízení na celkové návštěvnosti webových stránek 6 procent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tablet (ilustrační foto)

Tablet (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Češi přes chytré mobily a tablety nejvíc navštěvují internetové obchody. Třeba na stránce heureka.cz, která srovnává ceny různých e-shopů, je každý čtvrtý přístup z mobilního telefonu.

Neznamená to ale, že by Češi přímo z mobilu nakupovali. Spíš si zboží takto prohlédnou a jen 5 procent zákazníků výrobek přes telefon pak také koupí.

Podle ředitele Heureky Tomáše Bravermana za to může často nepřehledné zobrazování stránek a to, že lidé mobilním platbám moc nevěří. Navíc údajně jen pětina internetových obchodů je přizpůsobena mobilním nákupům.

Přes chytrý telefon nebo tablet tak nejčastěji pořizují jen levnější věci, konkrétně příslušenství k počítačům, elektronice a elektronický obsah, jako jsou například e-knihy. Dražší a luxusnější zboží zákazníci raději kupují z notebooku nebo stolního počítače.

Pro srovnání - Slováci surfují přes mobilní zařízení na internetu ještě víc než Češi, je jich zhruba o třetinu víc. Podíl přístupů z mobilů a tabletů u našich sousedů loni dosáhl téměř osmi procent.

V Česku obecně podle posledních údajů Českého statistického úřadu používá internet 6,5 milionu lidí. Naopak skoro 2 miliony obyvatel internet nikdy nepoužilo. Podle úřadu je typickým návštěvníkem internetu mladší muž s vyšším vzděláním.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme