Počet lidí bez práce roste

Ani v lednu se nepodařilo zastavit růst nezaměstnanost - práci hledalo bezmála půl miliónu lidí. Nejhorší situace je v okresech Most a Karviná, kde je nezaměstnanost téměř dvacetiprocentní. Proto karvinský úřad nabízí peníze firmám, které si vyberou pracovníky z jeho evidence. Jak ČRo 1 - Radiožurnálu řekl vedoucí odboru trhu práce v Karviné Dalibor Závadský, taková dotace může být i nevratná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

"Chceme podnítit zaměstnavatele k zaměstnání uchazečů, kteří mají evidenci delší než 12 měsíců. Pro uchazeče s evidencí od 2 do 11 měsíců budeme poskytovat návratnou finanční výpomoc. A v případě, že zaměstnavatel bude plnit dohodu uzavřenou s Úřadem práce po dobu dvou let, nebude muset prostředky vracet."

Přehrát

00:00 / 00:00

D.Závadský: Nezaměstnanost v Kariné

Český statistický úřad v pátek zveřejnil i údaje o inflaci. Její míra vyjádřená přírůstkem indexu spotřebitelských cen v lednu 2002 meziročně činila 3,7 procenta. Spotřebitelské ceny tak v lednu v souladu s očekáváním ekonomů dále zpomalily meziroční růst z prosincových 4,1 procenta. V meziměsíčním srovnání vzrostly spotřebitelské ceny v lednu proti prosinci o 1,5 procenta.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme