Počet nahlášených povodňových škod roste, pojišťovny jich evidují víc než 12 tisíc

Pojišťovny evidují více než 12 tisíc škod, které způsobily záplavy. Jejich celková částka už přesáhla jednu miliardu korun. Číslo rozhodně není konečné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze (ilustrační foto)

Peníze (ilustrační foto) | Foto: Ladislav Bába

Nejvíce škod má nahlášeno Česká pojišťovna. Podle mluvčího Tomáše Zavorala jich společnost eviduje přes 9 500, a to v objemu 650 milionů korun. Většinou jde o zatopené zahrady, studny, sklepy, přízemí domů nebo chaty a chalupy.

„Celkový objem, který z letošní velké vody předpokládáme, je kolem 40 tisíc škod v objemu jednotek miliard korun.“

Nejvíce hlášení má Česká pojišťovna z okresu Praha - západ. Následují Benešov, Příbram a Nymburk. Přibývá také případů z okresů Mělník a Kolín. Přibývá také případů z okresů Mělník a Kolín. Hned potom jsou to jižní Čechy a Praha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká pojišťovna má nahlášeno téměř 10 tisíc povodňových škod, potvrdil její mluvčí Tomáš Zavoral

Počet nahlášených škod roste také pojišťovně Generali. Podle mluvčího Jiřího Cívky už klienti nahlásili přes 1200 škod za 165 milionů korun. Společnost zhruba čtvrtinu uzavřela a lidem poslala peníze na účet.

„Lidé hlásí škody i teď o víkendu, kdy je mimořádně v provozu naše kontaktní centrum. Jen v průběhu včerejška přibylo dalších zhruba 200 škod.“

ČSOB Pojišťovna má nahlášeno více než tisíc škod. Společnost očekává, že jich celkově bude mít až 3 tisíce.

Škodu nahlašte pojišťovně co nejdříve, pomohou fotografie

Číst článek

Lidé by měli nahlásit škodu pojišťovnám co nejdříve. Když klient nemůže přijít osobně na pobočku, nejrychlejší je použít klientskou linku pojišťovny. K dispozici jsou také formuláře na webových stránkách pojišťoven.

Některé z nich už mají mobilní aplikace a přes ně mohou klienti hlásit majetkové škody. Když se to ale někomu nepodaří včas, pojišťovny by měly bez problémů uznat zpoždění v řádu několika dnů. Společnosti také vyplácejí zálohy na pojistné plnění.

Igor Maňour, Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme