Počet nezaměstnaných mladých lidí roste. Nový projekt jim pomůže sehnat práci

Absolventi škol mají teď větší šanci získat potřebnou praxi, kterou požaduje velká část zaměstnavatelů. Mohou se zúčastnit projektu úřadu práce s názvem Odborná praxe pro mladé do 30 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frustrace (ilustrační foto)

Frustrace (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Každý pátý člověk mladší 25 let je u nás bez práce a počet absolventů hledajících práci stále roste. Oproti loňskému roku jejich počet vzrostl o více než 7000.

Mladým lidem, kteří nemohou sehnat práci, by měl pomoci celorepublikový projekt Odborná praxe pro mladé do 30 let. Díky němu se nejprve naučí, jak správně napsat životopis nebo jak se chovat na pracovním pohovoru, a následně absolvují také odbornou praxi.

Přehrát

00:00 / 00:00

O celorepublikový projekt Odborná praxe pro mladé do 30 let se na Kutnohorsku zajímal Michal Trnka

Pro účast v projektu je kromě věkové hranice 30 let nutné splnit ještě jednu podmínku. Účastník musí být v evidenci úřadu práce déle než čtyři měsíce. Naopak nezáleží na míře dosaženého vzdělání.

Na Kutnohorsku prochází teoretickou částí projektu v současné době asi čtyřicet mladých lidí. Poté je čeká setkání se zaměstnavatelem.

„Zaměstnavatel s nimi provede výběrové řízení a o koho bude mít zájem, toho si vezme do pracovního procesu,“ vysvětlila kutnohorská koordinátorka Gabriela Kameníková.

Pokud se zaměstnavatel v rámci projektu rozhodne dát absolventovi práci, nabízí mu úřad práce výhodu. Uhradí náklady s tím spojené, například mzdu pracovníka.

Michal Trnka, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme