Počet nezaměstnaných v červnu zřejmě opět klesl

Míra nezaměstnanosti v červnu klesla podle odhadu ekonomů na 8 % z květnových 8,2. Počet lidí bez práce se tak snižuje už pátý měsíc v řadě. Přesná čísla dnes zveřejní ministerstvo práce. Pozitivní trend zřejmě nezvrátil ani první příliv absolventů škol na úřady práce. Poklesu nezaměstnanosti totiž napomáhá oživení české ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezaměstnanost: květen 2011

Nezaměstnanost: květen 2011 | Foto: Emanuel Macoun

„Očekávám, že nezaměstnanost dále poklesla. A to především díky sezónním pracím a pravděpodobně se mohlo dařit i zaměstnancům průmyslu, který jede na zrychlujících exportech do západní Evropy, zejména do Německa. V tuto chvíli se také nedá předpovídat to, že by na úřadech práce přibývali noví absolventi, kteří se s vysokou pravděpodobností objeví až v podzimních měsících,“ říká ekonom Poštovní spořitelny Jan Bureš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitele Úřadu práce Pardubického kraje Petr Klimpl o nezaměstnanosti

Dle ředitele Úřadu práce Pardubického kraje Petra Klimpla nás zřejmě čeká letošní poslední snížení, neboť v letních měsících dochází tradičně k sezónnímu výkyvu, kdy zaměstnavatele neobsazují volná pracovní místa z důvodu prázdnin a dovolených.

Tomáš Medek, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme