Poděbradská sklárna by mohla mít nového majitele už příští týden

Poděbradská sklárna by mohla mít nového majitele už příští týden - Radiožurnálu to řekl předák sklářských odborů Vladimír Kubinec. Dnes zasedal věřitelský výbor. Továrna je kvůli dluhům od září v insolvenčním řízení a od prosince v konkurzu. O práci tam kvůli tomu přišlo asi 450 zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

broušené  sklo

broušené sklo | Foto: Sklárny Bohemia Poděbrady

O sklárnu projevilo zájem zhruba osm zájemců, kolik jich splnilo podmínky stanovené insolvenčním výborem, ale Vladimír Kubinec nevěděl. "Pokud dnešní věřitelský výbor vybere nějakého konkrétního kupce a bude-li dobrá vůle všech zúčastněných, tak mám za to, že je reálné, aby se Poděbradské sklárny do konce tohoto měsíce prodaly."

Konec března jako možný termín prodeje skláren Českému rozhlasu potvrdila i insolvenční správkyně Agáta Lejnarová. "Věřitelský výbor má 10 dní na to, aby vybral vítěze, nebo všechno odmítnul."

Jestli věřitelský výbor nového majitele opravdu vybral, ale komentovat nechtěla. Pokud se tak stalo, musí prodej potvrdit ještě soud. Ten by o tom mohl jednat už příští týden.

Marika Táborská, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme