Podle Barrosa se Evropa nenechá poučovat, jak ven z krize

Krize eurozóny ohrožuje globální ekonomiku. Země skupiny G20 proto vyzývají evropské představitele, aby podnikli rázné kroky. Předseda Evropské komise Jose Manuel Barroso se ale ostře ohradil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Evropské komise José Manuel Barroso

Předseda Evropské komise José Manuel Barroso | Zdroj: ČTK

"Nenecháme se poučovat o demokratické vládě. Nebo o tom, jak zvládat ekonomiku," uvedl José Manuel Barroso na summitu zemí G20 v Mexiku. Současné evropské problémy jsou podle něj součástí celosvětového problému.

„Výzvy, kterým čelíme, nejsou jenom evropské, ale globální. Nepřiletěl jsem sem, abych poslouchal přednášky,“ odvětil předseda Evropské komise José Manuel Barroso na výzvy neevropských velmocí, aby Evropané řešili razantněji své ekonomické problémy.

„Euro je stabilní a silnou měnou,“ ujišťoval Barroso. Připomněl také mimo jiné, že kořeny současné krize nejsou v Evropě, ale v praktikách některých amerických bank.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme