Podle realitních kanceláří již ceny nemovitostí neklesnou

Realitní trh má podle realitních kanceláří to nejhorší za sebou, ceny nemovitostí již dále klesat nebudou a čeká se oživení. I to jsou témata prvního ročníku Realitního kongresu, který dnes probíhá v Praze. Dalšími tématy jsou například zotavení realitního trhu z důsledků finanční krize nebo vstup franšízových řetězců na český realitní trh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Byty

Byty | Foto: Tomáš Adamec

Ještě v lednu letošního roku se hovořilo o tvrdých dopadech finanční krize na sektor realitního trhu. Podle serveru iDnes se tržby realitních kanceláří propadly v průměru o 30 procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

O současné situaci českého realitního trhu mluvil na Rádiu Česko Josef Šinágl, generální ředitel MEXX Reality

„Nemůžu hodnotit i za mé kolegy z realitní branže, ale za naši společnost mohu říci, že jsme naopak za první pololetí zaznamenali takřka třicetiprocentní nárůst objemů transakcí v realitách,ů říká Josef Šinágl, generální ředitel MEXX Reality.

„Podle mého názoru je jedním z důvodů to, že klienti konečně pochopili, přestože se mediálně prezentovalo cosi odlišného, že žádný zásadní propad cen nemovitostí už nás nečeká. Jsme na spodní hranici. Ceny stagnují a u některých nemovitostí již začaly dokonce stoupat,“ vysvětluje Šinágl a dodává:

„Z mého pohledu se stále ještě prodává málo nemovitostí od lidí, kteří nejsou schopni splácet své hypotéky. Banky si je ještě drží. Kdyby se na trh dostalo více nemovitostí z takzvaných rizikových hypotečních úvěrů, určitě by to pomohlo ještě více trh oživit.“

Roman Chlupatý, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme