Podmínky pro prodej pohonných hmot budou zřejmě přísnější

Podmínky prodeje pohonných hmot mají být v budoucnu přísnější. Změny schválila sněmovna v novele příslušného zákona. Předloha, kterou ještě posoudí Senát a prezident, také upravuje existenci pojízdných, takzvaných mobilních čerpacích stanic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

Poslanci ČSSD se sice jejich provozu pokusili zabránit, sněmovna ale jejich návrhy nepřijala. Většinově pak přesto normu jako celek podpořili. Podle sociálního demokrata Jaromíra Schlinga bude hlavní význam novely pro spotřebitele v záruce čerpání skutečně kvalitní pohonné hmoty.

"Tu, za kterou platí a která je deklarována, že ji čerpají. Vrásky na čele to zřejmě udělá provozovatelům těch vnitropodnikových stanic, které stojí někde na dvoře, které neslouží k veřejnému prodeji, ale i tak budou muset být upraveny tak, aby splňovaly požadavky tohoto zákona," řekl ministr.

Přijetí novely zákona o pohonných hmotách nakonec ve sněmovně nebránili ani opoziční občanští demokraté, kteří normu kritizovali mimo jiné jako nadbytečnou. Proč její schválení většinově umožnili, řekl místopředseda sněmovního hospodářského výboru za ODS Oldřich Vojíř.

"Zůstal prostor pro všechny formy podnikání v této oblasti zachován s tím, že ale musí být technicky způsobilé a musí splňovat určité parametry, což je samozřejmě logicky dobře," dodal.

Milada Richterová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme