Podmínky pro udělení evropské známky kvality potravin se zpřísní

Lovecký salám nebo špekáčky budou muset napříště všichni uzenáři připravovat podle jednotné receptury. Evropská komise zpřísnila podmínky pro známky kvality, které propůjčuje potravinám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Špekáčky

Špekáčky | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Jakékoli výrobky zapsané od teď do rejstříku zaručených specialit budou v té přísnější podobě,“ vysvětluje prezident Svazu zpracovatelů masa Jan Katina a pokračuje:

„Ten zapsaný název výrobku – může to být Spišský párek – se nesmí na trhu vyskytovat v jiné formě podle jiné receptury, vyrobený podle jiného výrobního postupu, než to stanovuje zapsaná specifikace.“

Česko tak bude muset znovu zažádat o udělení certifikace v přísnějším režimu.

Značky kvality | Foto: ČRo

Zuzana Vlčková, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme