Podnikatel Komárek investoval do Fischerových firem miliardu

Firma podnikatele Karla Komárka K&K Capital Group se stane majoritním vlastníkem největší české cestovní kanceláře Fischer. Získá v ní 75procentní podíl. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Václav Fischer přesto bude mít stále vliv na chod firmy, umožní mu to nové stanovy společnosti. Zůstává předsedou představenstva. Pokud jde o celkovou investici Komárkovy firmy do Fischerova impéria, pohybuje se kolem 1 miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Fischer

Václav Fischer | Foto: Jan Rosenauer

Fischera a Komárka svedla dohromady krize firem Fischer Air a Fischer, s.r.o. Ta vypukla před čtvrt rokem. Fischerovy firmy dlužily Komerční bance, Českým aeroliniím a České správě letišť dohromady kolem 470 milionů korun.

Kvůli nesplácení se věřitelé obrátili na soud a následně se do firem dostavili exekutoři. Zablokovali firemní majetek, letadla i řadu osobních věcí Václava Fischera. Exekuce skončily až poté, co Komárkova firma zahájila jednání s věřiteli a Fischerovy dluhy vykoupila.

Markéta Kaclová, Naděžda Hávová, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme