Podnikatelem roku se stal zakladatel firmy Rohlik Group Tomáš Čupr. Porota ocenila udržitelnost společnosti

Titul EY Podnikatel roku 2021 získal zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr. Porota ocenila mimo jiné jeho přístup k udržitelnému podnikání, technologiím i nadstandardnímu servisu pro zákazníky. Vítěze dnes večer v pražském paláci Žofín představili organizátoři soutěže. Čupr bude Českou republiku zastupovat v celosvětovém klání, které se uskuteční v červnu v Monte Carlu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kurýr Rohlík.cz, ilustrační foto

Kurýr společnosti Rohlik.cz | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

O udělení ocenění Čuprovi rozhodla dvanáctičlenná porota složená převážně z vítězů předchozích ročníků. Rohlik Group je on-line prodejce potravin. Čupr firmu založil v roce 2014, za minulý finanční rok dosáhla konsolidovaného obratu 335 milionů eur (8,5 miliardy Kč). Kromě tuzemska působí také v Maďarsku, Rakousku a Německu. Dále se chce rozšiřovat například do Itálie, Španělska nebo Rumunska. Společnost se stala prvním českým jednorožcem, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů. Čupr stojí i za dalšími úspěšnými podniky Slevomat a Dáme jídlo.

Křišťálové lupy 2021 znají své vítěze. Osobností roku se stal šéf Avastu Vlček

Číst článek

„Dvaadvacátý ročník soutěže EY Podnikatel roku představil historicky nejvíce podnikatelských osobností, z hlediska oborů dominovaly moderní technologie. Velmi mě těší, že většina podnikatelů klade velký důraz na udržitelnost podnikání, což je oproti předchozím letům novinka,“ řekla vedoucí partnerka EY v ČR Martina Kneiflová.

Vyjma hlavní ceny organizátoři soutěže dnes večer vyhlásili také vítěze dalších kategorií. Mezi technologickými podnikateli získali prvenství Jan Jakůbek a Jan Sohar ze společnosti ADVACAM. Ta vyvíjí a optimalizuje detektory a kamery pro aplikace v průmyslu, vědě, ale třeba i v umění. Její detektory jsou například na palubě Mezinárodní kosmické stanice (ISS).

Vítězi kategorie Začínající podnikatel se stali Martin Dienstbier a Václav Navrátil z firmy DIANA Biotechnologies, která kromě jiného na začátku pandemie koronaviru v roce 2020 vyvinula a uvedla na trh PCR testy ze slin.

S firmou začínal ve sklepě, Česku pomohl během pandemie. Podnikatelem roku je Josef Průša

Číst článek

Ocenění Společensky prospěšný podnikatel, kterou EY uděluje od roku 2006, za loňský rok obdržela Kateřina Vacková z neziskové organizace Loono. Jejím cílem je vzdělávání veřejnosti ohledně včasného rozpoznávání vybraných onemocnění.

Pošesté byla letos udělena Cena České televize – Podnikatelský přínos kultuře a umění. Získali ji Rudolf a Renata Kasperovi ze společnosti Kasper Group. Čtenáři MF Dnes a iDnes.cz vybírali nejlepší podnikatelský příběh, zvítězili u nich Jiří Kůs a Lucie Konečná ze společnosti nanoSPACE.

V předchozím ročníku se národním vítězem stal zakladatel a majitel společnosti Prusa Research Josef Průša. Jeho firma patří mezi největší výrobce 3D tiskáren a jejich náplní na světě. Titul dříve obdrželi třeba zakladatel a spolumajitel firmy Kiwi.com Oliver Dlouhý, Eduard Kučera z Avastu nebo šéf dopravní společnosti Student Agency Radim Jančura.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme