Podnikatel Zdeněk Bakala vyhrál v kauze bývalých bytů OKD

Průlomový verdikt padl v kauze bývalých bytů OKD. Rozhodčí soud zamítl žalobu státu o 30 milionů korun smluvní pokuty na RPG. Podnikatel Zdeněk Bakala tak vyhrál soudní při, kterou jeho společnost RPG Byty vedla se státem kvůli nakládání s bývalými byty OKD. Ministerstvo financí teď rozhodčí nález studuje a zvažuje další kroky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo financí. Ilustrační foto.

Ministerstvo financí. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Z rozhodnutí soudu také vyplývá, že byty jsou po právu majetkem společnosti RPG Byty a jejich převodem na firmu nebyla porušena privatizační smlouva.

„Rozhodčí nález jasně ukázal, že žádná kauza niky neexistovala a byla jen fikcí uměle vytvořenou některými politiky, kteří v ní spatřovali a spatřují způsob, jak snadno získat politický kapitál a hlasy voličů,“ říká mediální zástupce Zdeňka Bakaly Pavel Kočiš.

Společnost RPG Byty vlastní a spravuje 45 tisíc bývalých bytů OKD na Ostravsku. Nájemníci firmě vytýkali, že domy neudržuje a požadovali, aby jim firma byty prodala za nízké ceny. Soud teď ale rozhodl, že z privatizační smlouvy nevyplývá povinnost firmy nabídnout nájemníkům bytové jednotky k odkoupení.

Tomáš Medek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme