Podnikatelé chystají demonstraci před vládou

Podnikatelé a živnostníci se bouří. Podmínky, ve kterých mají provozovat svou činnost, pokládají za nesnesitelné. Proto chtějí do 14 dnů svolat do Prahy před Úřad vlády demonstraci. Mimo jiné požadují zpřehlednění a zjednodušení zákonů, méně byrokracie, spravedlivý výběr daní a fungující podnikatelský rejstřík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demonstrace

demonstrace | Foto: Jan Rosenauer

Podle prezidenta Hospodářské komory Jaromíra Drábka je příkladem nepřijatelného postupu vlády zákon o dani z přidané hodnoty. Norma vyjde ve sbírce zákonů 20. dubna, platit přitom začne už 1. května.

"Bohužel poslední týdny vývoje tuto situaci v podmínkách pro podnikání velmi výrazně zhoršují. Ještě tři týdny před vstupem do Evropské unie nevyšly ve sbírce zákonů zákony, které budou platit od 1. května, to je situace, která je pro podnikatele absolutně nepřijatelná, a musíme jednoznačně k tomu říct své slovo," řekl Drábek Radiožurnálu.

Marika Táborská, Jan Čamek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme